Translate this Page

CypriotBlogs για το Android

Scan this
qrcode
 

Άρθρο από το blog: MARFIL MUERTE:

Με αφορμή τες 2 διαδηλώσεις που επραγματοποιήθησαν ηστην Λευκωσίαν την Κυριακήν 27/12/09, σας παρουσιάζω ένα ντοκυμαντέρ με θέμα την πολιτική που οδήγησεν την Κύπρο στην διχοτόμησή της το 74, όπως και τες συνέπειες στον άμαχο πληθυσμόν.
Attila ’74: The rape of Cyprus
Thanks to Kerry for the link.
Επήα ηστην διαδήλωση, με το μέρος των υποστηρικτών των μεταναστών. Ήθελα να εδημιουργούσα έναν αντικειμενικό ποστ που να μεν αδικεί καμμία από τις δύο πλευρές, αλλά ξέροντας και βλέποντας το πως δρουν άλλες εθνικιστικές “αδελφικές” οργανώσεις των Ε.ΛΑ.Μ ανά τον κόσμο, επροτίμησα να μεν τους κοντέψω πολλά, αρκετά για να τους δω παραταγμένους να παρελαύνουν σε μήκος της λεωφόρου Μακαρίου, το δρόμο στον οποίο για 3 ώρες περίπου, οι ενωμένες αντιφασιστικές οργανώσεις έκοψαν την κυκλοφορίαν για να μην αφήσουν τους Εθνικιστές να εκφράσουν την γνώμην τους. Είδα τα κράνη που εκρατούσαν οι πλείστοι Ε.ΛΑ.Μ.ίτες στα χέρια τους και τες μεγάλες Ελληνικές σημαίες.
Γιατί εσβήσαν τες φάτσες των υποστηρικτών τους μεστο σάιτ τους;

Η λαφαζάνισσα κυπριακή αστυνομία εδιαβεβαίωσεν τους διαμαρτυρόμενους προοδευτικούς ότι δεν θα άφηνε τους εθνικιστές να διαδηλώσουν σε μήκος της Μακαρίου, και για τον λόγον αυτό εισέπραξαν και χειροκρότημα. Μπράβο στην Αστυνομία, ακούστηκαν να λαλούν. Λαμπρό να τους κάψει. Μόλις εφύασιν που τη Μακαρίου επήαν οι άλλοι. Ήταν όμως ήδη αργά τζιε εν είσιεν κίνηση στη Μακαρίου, οπότε εμμέσως οι Προοδευτικοί εκαταφέραν τον σκοπό τους, να μεν προωθηθεί η φωνή των Εθνικιστών.

Τέλος πάντων εγώ, σαν ρηχός άνθρωπος που είμαι εν εκατάφερα να αντισταθώ στην προπαγάνδα της παρακάτω κοπέλλας τζιε εβρέθηκα τζιε εγώ να φωνάζω εναντίον της Ε.ΛΑ.Μ.

Τούτον που εν μου άρεσεν, ήταν που εμουντάραν ένα γομαρά που προφανώς ήταν μέλος της Ε.ΛΑ.Μ. Ο τύπος τούτος ήταν χωσμένος σε ένα στενό πίσω που την Μακαρίου τζιε επαρακολουθούσε, τζιε εβάσταν τζιε μιαν φωτοβολίδα. Εκόψαν τον τζι αρκέψαν να τον βουρούν πουπίσω. Κατακρίνω την βία τούτη με τον ίδιο τρόπο που εκατάκρινα τες σποραδικές επιθέσεις των Εθνικιστών ενάντια σε μετανάστες και κοπελλούθκια στην εντός των τοιχών Λευκωσία που εγίναν τον περασμένο μήνα. Η βία φέρνει βία. Τζιε το χειρότερον; Εβουρούσαν τον τύπο πουπίσω τζιε εφωνάζαν του “Έλα δα ρε ΑΠΟΕΛΙΣΤΑ”..

Έτσι, γιατί τελικά μόνο στες κερκίδες τζιε τα σοκάκια μπορεί να λυθεί το Κυπριακό. Μόνο τζιαμέ μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας, τζιε μόνο με μασιερκές τζιε φωτοβολίδες. Τζιε για τούτο το συμπέρασμα έβαλα πρώτο πρώτο το ντοκυμαντέρ. Γιατί άμα δεις, εν σαννα μέν επεράσασιν 40 χρόνια, εν σαννα μεν έγινασιν ούλλα κούλλουμακκα μέσσε τούντη νήσον την ταλαιπωρημένη, χαβά του ο Κυπραίος. Αποελάκκα τζιε Ομονοιάκκα τζιε διούμεν τροφή σε όσους θέλουν να τα ισοπεδώνουν ούλλα τζιε να τα φτάννουσιν σε τζείντο επίπεδο.

Μιαν φορά να πω solidarity τζιε να μεν με περιπέξουν…

Δείτε το αυθεντικό άρθρο στο blog: MARFIL MUERTE.

Ivan Ivory

 Leave a Reply

(required)

(required)


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
Ο καιρός στη Κύπρο
  • Chance of Rain
    Today
    15°C / 4°C
  • Mostly Sunny
    Sat
    16°C / 5°C
  • Partly Sunny
    Sun
    15°C / 6°C
© 2011 CypriotBlogs.com .ðÝåêñÞãöôßí. Suffusion theme by Sayontan Sinha